INFO!!!


Några korta fakta grejor :)

  • Dom små bilderna vid sidan va den stora går att få större genom att klicka på dem.
  • I morgon (tisdag) kommer jag att ställa ut alla mina smycken på Ekdala skolan i Mölnlycke. Utställningen, som det ser ut nu, kommer att stå uppe fram till fredag.

Och slutligen ett stort tack till alla underbara modeller som ställde upp, samt en extra stor kram till Anna som hjälpte mig med dom sista bilderna, du är en ängel!!

(Om du vill besöka hennes blogg hittar du den under Länkar)Kram Josse

Grow up!Detta är ett av mina absoluta favorit-smycken. Svampen är tagen från Super Mario-spelet och dess egenskap är att göra Mario stor.
Svampen är virkad i bomullsgarn.

Bild: Anna Mathisen
Modell: Josefine Mathisen

Get a life ...Ett extremt gulligt mobilsmycke för alla Super Mario-fantaster!
Den gröna svampen ger liv i spelet.
Svampen är virkad i bomullsgarn.

Bild: Anna Mathisen

En flygande grisDetta armband är gjort på en bas av en vit och svart läderrem och ett tunnare rött snöre. Dessa är tillräckligt långa för att viras två gånger runt handleden.
Berlockerna som hänger på är en flygande gris, en rosa stjärna och en textberlock.
På textberlocken står det: Änglar visst finns dom.

Bilde: Anna Mathisen
Modell: Josefine Mathisen

Berlock-armbandDetta armband gjorde jag med en bas av en vit läderrem, ett tunnare blått snöre och en kulkedja. Dessa är tillräckligt långa för att viras två gånger runt handleden.
Berlockerna som sitter på är en lila stjärna, en Hello Kitty-figur och en silverglittrande pärla.

Bild: Anna Mathisen
Modell: Josefine Mathisen

Ctrl+Alt+Delete (vit)Enkelt men snyggt. Som bas har jag använt mig av en gummislang och sedan fixat till och satt på vita tangenter.

Bild: Anna Mathisen
Modell: Julia Smith

Away From KeyboardDetta halsband är enkelt men snyggt. Som bas har jag använt mig av en gummislang och sedan fixat till och satt på vita tangenter.
AFK=Away From Keyboard

Bild: Anna Mathisen
Modell: Julia Smith

För gamal? inte!Ett litet halsband som påminner om att man blir aldrig äldre än man gör sig.
På text-berlocken står det: I don't feel like an adult but I play one in real life. = jag känner mig inte som en vuxen men jag leker en i verkligheten.

Bild: Anna Mathisen

En liten kaffe tack.Detta halsband är enkelt men för alla kaffefantaster en liten kärleksförklaring.
Lättburet att ha i skolan eller på arbetsplatsen.

Bild: Anna Mathisen

Let's get marriedI detta halsband har jag skapat berlocker av krymplast. Krymplast fungerar så att man antingen målar/stämplar ett motiv på som man sedan låter torka, varefter man klipper ut motivet och gör ett hål för hänget. Sedan kan man antingen lägga berlockerna i ugnen när man krymper dom, fast själv använder jag mig av en värmepistol.
På berlocken med text på står det: "Getting married means sharing your toys" = att gifta sig betyder att dela sina leksaker.

Bild: Anna Mathisen

Oh YesRingarna hör INTE till mina smycken.

Detta armabande är gjort på en bas av en läderräm, ett tunnare snöre och en kedja, dessa är tillräckligt långa för att lindas två gånger runt handleden. Som berlocker har jag använt mig av vita tangenter.
YES=JA

Bild: Josefine Mathisen
Modell: Isabellé Samuelsson

In Real LifeRingarna hör INTE till min smycken.

Detta armband är gjord på en bas av två läderrämar och en kulkedja, dessa är tillräckligt långa för att lindas två gånger runt handleden. Även här har jag andvänt mig av tangenter som berlocker.
IRL= In Real Life

Bild: Josefine Mathisen
Modell: Isabellé Samuelsson

Enkelt men snyggtEtt enkelt halsband gjort med en aluminiumkedja som bas och en tyngre stål nyckel hängandes i.
Lättburet och kan bli ett roligt attribut till en enkel svart klänning m.m.

Bild: Josefine Mathisen
Modell: Isabellé Samuelsson


Ctrl+Alt+DeleteVad mycket man kan använda gamla tangentbord till!
Ett enkelt halsband som både flickor och pojkar kan bära. Basen är en gummislang som jag, efter att ha sågat till och borrat hål i, har fäst tangenter på.

Bild: Josefine Mathisen
Modell: Isabellé Samuelsson

En regnbågsexplosionDetta halsband är gjort på så sätt att varje "tråd" består av tre trådar med pärlor på som jag har pärlat ihop med varandra. Slutligen när jag har gjort tre lika långa "trådar" har jag virat ihop dom och fäst dem tillsammans. Denna regnbågsexplosion är lättburet och passar perfekt ute på dansgolvet för en riktig discopärla.

Bild: Josefine Mathisen
Modell: Karolin Ardstedt

En dröm i spetsDetta halsband var det första jag gjorde. Jag har använt mig av en spets-bas varefter jag har hängt på en kedja och en nyckel. Slutligen, för att få lite mer liv i halsbandet, har jag sytt på små glaspärlor på spetsen. Detta halsband är lättburet och ger ett tidlös uttryck, kan både användas som vardags smycke eller bäras av festens drottning.

Bild: Josefine Mathisen
Modell: Isabellé Samuelsson

Välkommen till min nya blogg!

Hej alla goa glada människor!

Jag heter Josefine och har nu under mitt sista år på gymnasiet ett projektarbete där jag tillverkar smycken.

Jag tänkte använda mig av denna blogg för att lägga upp bilder på mina smycken som jag tillverkar samt skisser och idéer. Jag kommer även efter vecka 49 lägga ut vissa av mina smycken till försäljning och kommer då även kunna ta beställningar om det finns intresse.

Mvh Josse


RSS 2.0